Anledningar till varför Android-appar kraschar

Författare: John Pratt
Skapelsedatum: 10 Januari 2021
Uppdatera Datum: 17 Maj 2024
Anonim
Anledningar till varför Android-appar kraschar - Tech
Anledningar till varför Android-appar kraschar - Tech

Innehåll

När smarta enheter översvämmer vår värld under de senaste åren har vi vant oss vid att använda och ofta förlita oss på vissa appar för att gå igenom våra dagliga liv. Med överflöd av dessa appar kommer frågan om tillförlitlighet. Det är inte ovanligt nuförtiden att uppleva appkrascher då och då. Vissa människor kan uppleva detta problem mycket medan andra kanske bara har det vid få tillfällen varje vecka. Faktum kvarstår dock: appar kraschar! Men varför?
Nedan följer några av de vanligaste orsakerna till att appar i våra prylar plötsligt fryser till döds vid olämpliga tider.

Ineffektiv klientoptimering

Appar med brister i gränssnittsdesign som leder till dålig resurshantering tenderar att krascha. Om en utvecklare inte är angelägen om funktionerna hos en enhet som appen är avsedd att köras på, kan den appen bli en resurs-hog och en konstant källa till frustration för användarna. Det finns etablerade tekniker för att minimera hur en app hanterar resurser, men om en utvecklare skär hörn eller misslyckas med att implementera dem går det inte alltid obemärkt förbi.
Till exempel är att använda bildkomprimeringsalgoritmer ett måste för att säkerställa att filstorleken på foton inte är för stor. En bra utvecklare måste ta hänsyn till att inte alla smarta enhetsägare har flammande internethastigheter hela tiden. Eftersom många appar idag regelbundet måste upprätta en anslutning till en fjärrserver för att fungera, ska utvecklare överväga förhållandet mellan händelser som händer på skärmen och enhetens sanna funktioner. En felberäkning i den här aspekten kan avsevärt påverka hur appen beter sig när den släpptes.


Användning av olika nätverkstyper

Har du upplevt en app som kraschar efter att du ändrat din nätverksanslutning till antingen mobildata eller Wi-Fi? Även om de flesta flaggskeppstelefoner som Samsungs Galaxy-serie har en inbyggd automatisk nätverksväxelfunktion för att sömlöst överföra anslutningsomkopplaren och minimera dataförlust, kan vissa appar fortfarande drabbas av stabilitetsproblem för det mesta. Detta problem har funnits i några år nu och svaret på det vilar på axlarna hos både utvecklare och Google, tillverkaren av Android. Ingen verkar dock ha hittat en mer effektiv lösning.
För att förhindra att en app kraschar, se till att stänga av den först innan du byter till en annan nätverkstyp.

Begränsningar av bandbredd

En annan anledning till varför en app inte laddas, fryser och dör så småningom är när den får begränsad till ingen bandbredd. En opålitlig anslutning leder ofta till korrupt cache eftersom appen kan hämta dåliga data under processen. Vissa appar kan fungera bra hemma eftersom man med största sannolikhet använder den mer stabila WI-Fi-anslutningen, men när du väl har kommit till vägen och bytt till mobildata, börjar det verkliga problem. Utvecklare bör se upp för denna möjlighet men detta är ofta en av de mest utelämnade aspekterna i att bygga appar.
Om du märkte att en viss app tenderar att agera långsamt eller krascha när du använder din prickiga mobilanslutning, reservera din skuld för utvecklaren. En bra app ska fungera pålitligt med eller utan en stabil anslutning.



Dålig minneshantering

En av de största utmaningarna för Android-utvecklare är att se till att deras app fungerar bra på ett stort antal enheter. Vissa appar kan fungera bra i en HTC One M9 men inte i Samsung Galaxy S2 bara för att båda enheterna har ett stort gap när det gäller CPU-hastighet och processorkraft. Det betyder dock inte att nyare och snabbare enheter garanterar kraschfria appar. Om en app tar mer än 5 sekunder att starta, slutar den vanligtvis av operativsystemet. Detta uppfattas av användare som en krasch.

Bristfällig felsökning

Rushed-appar kanske saknar korrekt felsökning under produktionen, så när nya funktioner läggs till kanske vissa delar inte fungerar som tänkt senare. Egentligen orsakas en stor del av appkrascher av mänskliga fel. Felaktig kodning och tilldelning av en referens till en icke-existerande variabel leder ofta till ett dödligt fel som kallas null-pointer error. Till exempel, om en utvecklare inte är försiktig när han förutser saker som kan gå fel kan det leda till en null-pekare. Detta manifesteras när en app plötsligt slutade svara.


Inkompatibilitetsproblem

Just nu är det nästan omöjligt för en utvecklare att testa en app på alla enheter som körs aktivt på grund av fragmentering. Det är därför som vissa appar fungerar så bra på andra enheter medan de gör det motsatta till vissa. Testning är inte bara tidskrävande utan är inte särskilt kostnadseffektivt, särskilt för kämpande utvecklare.
Kompatibilitetsproblem uppstår också när det finns en ny större operativsystemuppdatering. Du bör inte bli förvånad om några av dina appar verkar mer tillförlitliga när du hade KitKat efter installation av Lollipop.

Med detta slutar vår korta diskussion om skälen till varför Android-appar kraschar. Vi hoppas ha upplyst dig varför detta problem fortfarande händer även om smartphones har blivit snabbare och kraftfullare. Tänk på att appbyggande är ett knepigt företag och att det finns miljoner, om inte miljarder, möjliga felpunkter i denna handel. Om du stöter på ett till synes unikt problem med en viss app, försök hjälpa utvecklaren genom att meddela dem om det antingen genom att skicka in en rapport eller genom att kontakta dem direkt.


Se även Varför Android Lollipop orsakar problem

Delta i oss

Låt oss veta om du är en av användarna som stöter på ett problem med din enhet.Vi erbjuder gratis lösningar för Android-relaterade problem, så om du har problem med din Android-enhet, fyll bara i det korta frågeformuläret i den här länken och vi kommer att försöka publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelanden som du får för att ge oss en uppfattning om var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du mailar oss, se till att nämna dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

TheDroidGuy har också sociala nätverk, så du kanske vill interagera med vår gemenskap på våra Facebook- och Google+ sidor.

Vi kommer att få försäljningsprovision om du köper varor med våra länkar. Läs mer.

Om du inte är bekant är Ethereum en plattform om har delat in i två olika kryptovalutor - du har Ethereum Claic (ETC) och Ethereum (ETH). Denna plittring eller gaffel hände på...

Många nya telefoner om läppte 2018 har ett hack. Om du inte vet vad det är är det en vart ruta ovanpå kärmen om rymmer elfie eller framåtvänd kamera och andra e...

Intressant